Hoppa till innehåll

Tillbaka till framtiden revisited

oktober 30, 2007

Jag minns när jag intervjuade Malmö FF:s ordförande Bengt Madsen för min bok Blått ett lag. Det var väl på sommaren 2005 och vi pratade utifrån rubriken på femte evangeliet, höll jag på att säga, i boken. Den avdelning som handlar om MFF från 2001 och framåt. Jag spånade på rubriken ”Tillbaka till framtiden”, syftande på den tid då MFF hade talangscouter som Inge Blomberg och (senare) Tord Grip som hittade skånska talanger på löpande band. ”Plockade gräddbullar”, som underbare Inge Blomberg kallade det. Möjligen ett uttryck som han fått från Eric Persson en gång i tiden.

I alla fall, Bengt Madsen köpte mitt resonemang rakt av. Han slog högernäven i bordet och sa högt, på övertygande och bred skånska, att han aldrig skulle gå utanför Skåne för att hitta en spelare om det fanns en bättre spelare i – Skåne.

Nå, vi vet att det inte riktigt blev så. Vi behöver väl bara nämna Raoul Kouakou och Daniel Theorin.

Nu säger han det igen, på gårdagens medlemsmöte. Vad finns det för anledning att lita på honom den här gången? Jo, en, tror jag. Och han heter Roland Nilsson. I intervjun i dagens Sydsvenskan ger han intrycket att han delar den hållningen. Och att han menar allvar. Så vi kanske ska tillbaka till framtiden. Till slut.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: