Hoppa till innehåll

Varav hjärtat är fullt

oktober 30, 2007

Frukost i morse. 7-årige sonen hänger över bordet, lusläser den allsvenska sluttabellen på laptopen som vi har i köket. Han läser upp och ner, hela tiden högt. Förgäves försöker jag och hustrun läsa var sin artikel på kultursidorna i Sydsvenskan respektive DN. Jag läser om Izabella Scorupco, som jag intervjuade uppe i Kiruna i våras. Hustrun läser, bisarrt nog, visar det sig, en notis i DN om sannolikheten för att en straffspark går i mål.

Genom mungipan förklarar jag för sonen, när han kommer till Brommapojkarna, att det lag som blev sist, åkte ur Allsvenskan. Och att Trelleborg, därmed, klarade sig kvar.

Han fortsätter och läsa och börjar nu bli allt mer upprörd övr att IFK Göteborg vann. Jag säger något om ”skattesmitare” och han uppfattar väl inte riktigt hela ordet utan säger: ”Ja, det är dum att de smet förbi Malmö”. Vi var ju och såg matchen mellan MFF och Blåvitt på Stadion häromveckan och sonen har inte glömt domaren, som han säger några väl valda ord om. Så funderar han en stund igen, och säger:

”Åker Göteborg ut ur Allsvenskan nu?”

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: