Hoppa till innehåll

Dum, dummare, dansk

december 22, 2007

danmark_1184874012.jpgDetta fåniga lilleputtland några mil bort. Detta löjliga folk med sin patetiska dubbelmoral (koketterar med sin fria syn på sex och sitt ohämmade supande och rökande, men står envist stilla vid röd gubbe) som i alla lägen är sig selv nok.

Dessutom misslyckas de gång efter annan med att gå till internationella fotbollsmästerskap.

Nu tror de också, på fullt allvar, att vi skulle vilja bli danskar.

Ha-ha-ha-ha.

Som vi inte vill bli det, allra minst vi som bor i Skåne.

Men ni kan, om ni vill, mot ett icke försumbart skattetillägg, få bli skåningar i exil.

Fast ni måste ansöka först.

Och vi är sjukt kräsna i våra bedömningar.

29 kommentarer leave one →
 1. shishmish permalink
  december 22, 2007 7:11 e m

  Ja så…då borde Sverige håla käften och inte heja och blanda sig tex.på att Kosovo och Metohija ska bli oberoende från Serbien…eller?? Karl Bild &CO…hycklare…

 2. Weman permalink*
  december 22, 2007 7:17 e m

  Shishmish: Jag är inte helt säker på att vi förstår varandra här…

 3. december 22, 2007 7:35 e m

  Så sant, så sant ..
  Och om Skåne blir danskt, försvinner ju alla som är ”Sveriges stolthet”, så som David Batra, Johan Glans, Zlatan osv ..
  Till och med Fredrik Ljungberg är ju från Skåne, så hur vad har Sverige kvar? Göran Persson?

 4. shishmish permalink
  december 22, 2007 7:37 e m

  Jag har bott i Sverige i nästan 3 år så jag ber om ursäkt om du har litte svårt att förstå vad jag skriver . Ville bara påpeka/fråga -varför skulle inte Danmark ha rätt att ”ta Skåne tillbaka” när ”sama rätt” ges till Kosovo Albaner (enligt Svenska utrikes politik) ?

 5. Weman permalink*
  december 22, 2007 7:45 e m

  Shishmish: Det var mer resonemanget jag inte hängde med i. Det finns en inbyggd hatkärlek mellan svenskar och danskar, i synnerhet skåningar och danskar, som kan vara svår att fånga om man inte bott här så länge. Men kan hända har du en poäng. Bäva månne vi i så fall…
  Rikki: Eller hur. Vi kan räkna längre. Bo Widerberg, Hasse Alfredson, Birgit Nilsson, Piraten, Ernst-Hugo Järegård, Bosse Larsson. För att inte tala om Kalle Pedal.

 6. Paul Malmquist permalink
  december 22, 2007 8:39 e m

  Om jag får välja så väljer jag ett fritt och självständigt Skåne coh i andra hand att tillhöra Danmark. Väljer dock aldrig under några omständigheter sverige.

 7. Weman permalink*
  december 22, 2007 8:43 e m

  Paul: Var bor du då?

 8. seb permalink
  december 22, 2007 9:03 e m

  ”Detta fåniga lilleputtland några mil bort. Detta löjliga folk med sin patetiska dubbelmoral (koketterar med sin fria syn på sex och sitt ohämmade supande och rökande, men står envist stilla vid röd gubbe) som i alla lägen är sig selv nok.”

  Visst att en dansk politiker ar wacko.. men du verkar ju minst lika puckad du med. Du bor formodligen i en gul villa med vita knutar, volvo, 2 barn och hund? hahah javla tont

 9. Timo permalink
  december 22, 2007 9:05 e m

  Hehehe…. Skåne åt Danskarna, vafan, vi har ju erövrat det på ärligt och hedersamt sätt. Det var ju inte vi som anföll Danmark, utan Danmark som anföll oss. Fast vi borde ha tagit Köpenhamn när vi ändå höll på… Klantigt av den 12:e att sticka iväg till Polen, när man stod utanför stadsmuren till Köpenhamn… God Jul och Gott nytt år, även till er kära Danskar!! Kram kram

 10. Weman permalink*
  december 22, 2007 9:11 e m

  Nädu, Seb, någon hund det har jag då rakt inte. Är för fan allergisk. Och två barn, det är för amatörer. Dessutom har jag en gnutta humor. I likhet med Timo, till skillnad från dig. God Jul.

 11. Steen permalink
  december 22, 2007 9:16 e m

  Selvom Skåne var dansk inden der var en stat der hed Sverige – i 800 år faktisk, så må I nok hellere beholde det og fortsætte med at forære det til islam, som I gør nu.

  Fremtidens herrer i Skåne, kommer IKKE til at levere det tilbage til Sverige.

 12. härjedalingen permalink
  december 22, 2007 9:29 e m

  Men va faaan…vi Härjedalingar då sluta att se allt ur ett fjantigt svealands och götalandsperspektiv..vilken fånig diskussion om Bohuslän och Skåne..fy faan..låt oss Härjedalingar slippa Sverige och återför oss till moderlandet Norge..leve Östtröndelag..
  Funäsdalsbon.

 13. _bette permalink
  december 22, 2007 9:57 e m

  ”Svarta Sören”, ”Svarta Prästen”.
  Så kallas han i Danmark.

  Nu vill han altså ha ein Gross-Dänemark.

  En politisk föregängare var inte så förtjust i judar.
  Sören har et ”issue” med muslimer.

  Skåne förblir Skånsk – om ni tar Sören 🙂

  P.S.
  Palle Lauring, historiker: ”Skåne VAR Danmark”

 14. Junius permalink
  december 22, 2007 10:39 e m

  Jag bor i Stockholm och hatar skåne men FAN ta Danmark, bara för att vi Stockholmare hatar skåne är det ju för fan fortfarande svenskt.

  Skåne är fortfarande landsmän (hur rasistiska och äckliga samt lik danskar de än är) och de skall skyddas till varje pris. Danmark är ett riktigt jävla skitland, det enda som är bra med de är att kokain är legalt.

 15. Schenk permalink
  december 22, 2007 10:54 e m

  Släpp gärna oss skåningar lös till danskarna så man slipper såna 08:or som Junius. Leve Danmark! Köpenhamn före Stockholm.

 16. Patrick permalink
  december 23, 2007 12:13 f m

  Att vilja ge bort en av de rikaste delarna i Sverige är ju bra puckat, men om Stockholm vill försörja Norrland själv så lycka till. Skåne borde inte lyda under någon stat, varken Sverige eller Danmark utan borde bli en självständig stat!

 17. Christoffer permalink
  december 23, 2007 12:20 f m

  Jag bor i Lund och ser gärna att Skåne blir danskt, vem fan vill förknippas med Sverige? Ni är äckligt stela hela bunten. Ni gnäller hela tiden men gör inget åt det, ni klankar ner på skåningar bara för att vi pratar halv danska. Allvar, i första hand självständighet. Men Danmark före Sverige varje gång…

 18. kool permalink
  december 23, 2007 12:30 f m

  Schenk

  Ingen kommer sakna dig. Så flytta gärna till Köpenhamn och sluta förpesta Sverige. Det är människor som du som bör enligt lag kunna bli deporterade.

  Samma gäller alla vänsterpatrask, dvs landsförrädare.

  Danskarna var inte tillräckligt effektiva och hade ingen chans mot oss svenskar. Var glada att vi inte tog över hela Danmark i stället!

 19. Svensk historie-fantast permalink
  december 23, 2007 1:03 f m

  Ge tillbaka landområden som man har förlorat för några hundra år sedan och få tillbaka dom!!
  Man kan ju inte ge tillbaka något man har vunnit och det som danskarna vill ha tillbaka ska dom inte ha tillbaka eftrsom dom har förlorat för 300år sedan.
  Danskarna borde ha gjort något för att hindra en invarsion från svensk sida som lede till svensk seger.
  Det är som att Danmark borde ha tillbaka Norge pågrund av att Norge var en del av danska riket i några hundra år..
  Jag tror ju knappast att dom går över friviligt.

  Italien som har haft mer än halva europa , delar av asien och afrika borde dom få tillbaka det för att dom har haft de områderna

  Danskarna har fått betalta sin skuld i kriget mot sverige och de borde inte få tillbaka det.

  Så denhär diskutionen är helt onödig och helt korkad att änns att ta upp…

 20. Kajan permalink
  december 23, 2007 1:25 f m

  Kan bara instämma med föregående talare (Schenk): sådana som Junius fläckar verkligen ner i debatten, och inte minst annars ganska hyggliga 08:ors anseende. Jag ska precis börja jobba i Danmark och tror inte på något sätt de är vare sig bättre eller sämre än svenskar men jag tycker det är toppen de ger en nyutbildad svensk socionom en chans att jobba i tuff och utmanande storstadsregion till en lön som motsvarar 31 000 sek! Första jobbet!!!! Det ni… De vågar satsa på mig och det uppskattar jag! Jag tycker fan det är underbart att Region Öresund har utvecklats till det som för 10 år sedan verkade vara en utopi: en dynamisk, mångkulturell, mycket DANSK, lagom SVENSK, självklart SKÅNSK och SJÄLLÄNDSK zon där tågen är de mest effektiva, rena och punktliga i världen och där Nordens snyggaste flygplats ligger (Kastrup). Bravo Region Öresund!!!!!! Det är verkligen här det händer något.

 21. Berndt permalink
  december 23, 2007 9:39 f m

  Kanske är läge för oss svenskar att kräva tillbaka Finland? Men norrmännen vill förstås ha Jämtland & Härjedalen… Och eftersom samerna var först i det som idag kallas Sverige, kanske vi rent av ska lägga ner hela landet. Reinfeldt får helt enkelt lämna över statsministerposten till Nisse Sarri i Nikkalokta!

 22. Weman permalink*
  december 23, 2007 9:46 f m

  Hej Berndt. Välkommen hit. Jo, nog skulle vi må bra av att få Nisse Sarri till statsminister. Snacka om perspektivbyte, paradigmskifte, rubbet.

 23. december 23, 2007 3:42 e m

  Skåningar vill nog själva förmodligen helst vara ett alldeles eget land. Många av dem lever i tron om att de är det redan (haha).

  Sen kommer Sverige (om man fortsätter med trenden att plocka in över 100.000 ”flyktingar” från mellanöstern varje år) snart att vara ett muslimskt arabland…och då väljer ju lätt vem som helst att vara dansk istället, speciellt kvinnorna här, som förmodligen kommer att försöka springa för livet innan de råkar visa en fotknöl och blir stenade till döds på Sergels torg.

  Då jävlar kommer Danmark låta prima.

  Men om man nu ska lämna tillbaka saker som någon gång ägdes av någon annan…borde inte Sverige få tillbaka Danmark då? Och en bit av Finland också var det väl? Nån liten uns av Tyskland nån gång kanske? Vi kommer att behöva en gammal karta och någon som är duktig på förhandlingsteknik.

 24. december 23, 2007 10:41 e m

  Skåningar och Danskar, Göteborgare och Stockholmare, Strömstadsbor och Norskar, Finnar och Ryssar…

  Det är allt en jävla tur man är Dalmas! 😀

  God Jul Weman!

 25. Weman permalink*
  december 24, 2007 9:31 f m

  Jo, Mia, det heter Skåneland av en anledning. Och nog tillhör jag patrioterna, men jag tillhör också dem som tror på EU. Trots allt.
  Eller hur, Ola, tänk om vi alla vore dalmasar, allt hade varit fan så mycket emklare! 🙂
  God Jul själv och hälsa alla andra goa masar där uppe!

 26. Rune permalink
  december 27, 2007 2:52 e m

  Hej ….. jag har bara några saker att säga .
  första är hur kan det komma sig att ett land som danmark har så god ekonomi än sverige ? jag vet svaret .Danskar ta inte massa flyktingar som sverige gör . visst det är kanske hårda ord men man kan inte hjälpa alla sorry,
  men sverige tror det iallafall.
  nu ska regeringen ge 200,000000 kr till att ta imot flytingar hmmm ja du får själv kolla upp denna uppgift om du inte tror mej . Jag tror att snart att det gå åt helvete snart i det här landet , kolla på efterlyst så har ni svaret .
  varför ska sverige vara så fint land eller är det som jag tror att det ligger till jävlig korkade hur fan man kan vara så jävla blinda att ni inte ser hur dom ta över ert land . snart får ni väl inte fira jul för dom känner sig utanför eller svenskar barn inte få gå till kyrkan på sommarlovet bara för är utanför . behåll ert land jag hoppas att vi inte bli del av sverige . ps jag har bott i ert land 32 år men bor i Danmark igen

 27. ramyon permalink
  februari 25, 2008 7:54 e m

  Hej, jag skulle gärna vilja prata med ”Kajan” för jag tar min socionomexamen i Juni i år och jag vill väldigt gärna arbeta i Danmark (Köpenhamn). Hur fick du jobbet? Kan man söka alla eller krävs det att man har läst en kurs i dansk lagstiftning?

 28. laggson permalink
  december 13, 2008 1:16 e m

  Men Skåne kommer aldrig att bli danskt PUNKT SLUT!!!! varför i hela friden skulle danmark kunna ta skåne och halland, blekinge tillbaka. Tror ni att svenska politiker skulle tillåta det eller… Nej det kommer dom inte att göra. Jag vill bara säga på raka arm att det här inte kommer att ske, och att diskutionen är skräp. Så sluta skylla på skåningar och skapa ett mäktigt sverige istället, vi ska hålla ihop och sammarbeta med varandra, och om ni tror att det är en skåning som har skrivit det här,så tror ni helt fel. För jag är norrläning och jag tycker att att vi ska säga nej till danskt skåne.

 29. Kristian permalink
  januari 12, 2009 4:46 e m

  Jeg må lige sige til dig Rune.. Fidus.. Det er ikke kun fordi at vi ikke tager mange flygtninge ind til danmark, men at vi også lige er fremme i forskellige ting, som I måske ikke er i sverige! (Ikke for at kritisere eller noget..) Jeg mener altså.. Like.. Landbrug, Mejeri produkter, (Dele) sammen med andre lande om ejendomme.. Såsom Grønland, Færøerne.. Osv.. Hmm?

  – Og faktisk, så burde vi danskere og svenskere ta’ at komme over alt det pjat med hvem der skal have hvilke øer, hvilke steder!!

  Og i Danmark snakker vi overhoved ikke om at NOGEN skal blive til danskere, hvis ikke de har lyst! (Tag eksempeltvist Bornholmerne! De er ligesåmeget svenske som de er danske! – Og brokker de måske??) Så.. Det er faktisk lidt plat.. Ehh??

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: