Hoppa till innehåll

Zlatan ska spela från start. Punkt.

maj 23, 2008

Det bästa med Johan Esk är att han få en slö bloggare, som denna, att vakna ur sin slummer.

Johan Esk är krönikörernas svar på Anders Frisk. Han bara måste sticka ut, han bara måste få lov att upphöra vara en i mängden. För att nå dit kan han kosta på sig vilket korkat felbeslut som helst, vilken havererad tanke som helst.

På ett sätt är det här ändå en välgärning. Lasse Lagerbäck måste ha fått sig ett gott skratt till morgonprillan. Och med tanke på att vår förbundskapten inte drar på mun alltför ofta, så kanske vi ska rikta ett tack till Esk för hans ofrivilliga humoristiska gärning.

Första gången jag läste det (ja, jag fick läsa några gånger) var jag övertygad om att det skulle komma en knorr, en skruv, mot slutet, med ett ”skojade bara”. Och så skulle han ha en poäng vi inte hade räknat med.

Så hade Mats Olsson gjort.

Men Esk tycks på fullt allvar tro att när Sverige har exakt 270 minuter på sig att visa varför de ska gå vidare till kvartsfinalerna i detta EM – då ska vi sätta en av världens bästa anfallare på bänken.

Läs det här en gång till: ”Det är ingen idé att Zlatan Ibrahimovic slösar med sitt dåligt uppladdade matchbatteri mot första halvlekens grekiska köttmur”.

Dåligt laddade vaddå? Zlatan tystade ju (effektivt) alla skeptiker på tio minuter i sin comeback i Serie A. När Inter höll på att, i sista omgången, förlora den scudetto man burit på hela säsongen, när den slipade Luciano Spalletti hade fått fem fingrar på bucklan – då behövde malmöpågen bara tio minuter på sig för att slita bort den näven.

Före VM kommer Zlatan att spela två tävlingsmatcher till. Det räcker gott och väl för att batteriet ska vara laddat. Det är ju inte så att han varit borta ett år, eller som Tobias Linderoth, ett halvår. Det handlade om sju veckor. En något förlängd semester bara.

Två och en halv tävlingsmatch senare är han, jämte Fredrik Ljungberg och Sebastian Larsson, den mest givne i startelvan.

Vilka som borde vara mindre givna (ledtråd: Gullspång) får vi kanske anledning att återkomma till.

Esk lär säkert reta upp till fortsatt bloggande; erfarenheten säger mig det.

Under tiden får vi hoppas han laddar sitt batteri, på behörigt ansvar från tangentbordet.

4 kommentarer leave one →
 1. maj 23, 2008 10:02 f m

  Precis just så, kan bara instämma. Inte minst om Gullspång-expressen. Funderar bara på om Sebastian Larsson verkligen borde vara given, med tanke på Wilhelmssons prestationer i La Liga under våren. I de matcher jag sett har han inte bara glidit med en positiv trend utan varit en av de viktigaste faktorerna till att Deportivo börjat gå så bra. Men visst, Sebastians allroundkunnande, passningsspel och frisparkar smäller väldigt högt.

 2. Weman permalink*
  maj 23, 2008 10:07 f m

  @Eric: Du skrev det själv: ”allround”. Chippen är för begränsad för min smak. Sebastian Larsson är, tillsammans med Anders Svensson, landslagets bäste (och möjligen ende) tvåvägsspelare.
  Dessutom har han en högerfot som inte ens Svensson (trots fullträffen mot Argentina) kan mäta sig med.

 3. maj 23, 2008 11:31 f m

  För all del, samtidigt är Wilhelmsson den enda, Ljungberg i storform undantaget, som från mittfältet kan bryta igenom och ta sig förbi på egen hand. Men visst, det kan mycket väl vara så att Larsson är det bättre valet sett till helheten.

 4. april 21, 2010 8:52 e m

  Mer spel åt folket 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: