Hoppa till innehåll

Alla dessa pappor, alla dessa bloggar, alla dessa böcker, all denna musik

november 18, 2008

Jag har inte läst Åsa Linderborgs bok ännu. Inte för att jag är rädd för att den skulle borra hål i några dammluckor, omöjliga att täppa till. Inte så. Min pappa kunde så klart också ha varit en annan pappa, som vågat vara närmare, som tagit med mig på fotboll, som inte bara varit så traditionell att han överlät all uppfostran till en mamma som ibland (rätt ofta) inte klarade av att hantera tre söner samtidigt.

214Men att jag inte läst Åsas bok är alltså inte därför. Den tillhör snarare berget av olästa böcker. Jag hinner inte läsa. Läser jag om något som inte är jobb så dyker jag ner i No Depressions Bookazine, som jag köpte nyligen, eller i Lennart Perssons Sånger om sex, gud och ond bråd död, en bok om 59 sånger där det finns alldeles för många jag inte har hört och en bok som ger så många impulser att köpa plattor som jag inte har, att den här krisen som vi alla företagare börjar märka av – måste ta slut. Så att jag kan köpa fler skivor.

Eller så läser jag om musik på nätet. Åter igen, No Depression, men också på alla dessa bloggar man snavar in på, bloggar och texter som öppnar nya dörrar. book1-cover-finalDet är väl det som är det bästa med musik, att det verkligen aldrig tar slut. Jag lyssnar och jag läser och så kommer plötsligt en låtlista från Per Bjurman i Aftonbladet (som Halvar tipsar om) som påminner mig om att Steve Forberts Tonight I Feel So Far Away From Home är bland det vackraste som någon överhuvudtaget spelat in. Jag blir så förväntansfull, kanske rentav så nervös, inför konserten på KB ikväll, med Ron Sexsmith och just Steve Forbert.

Och när jag då kryssar runt bland alla dessa bloggar och läser alla dessa texter så finns det ju vissa bloggar och vissa skribenter man återvänder till. Mymlan hade lite bloggkoma häromveckan, men bara för att snart vakna upp och skriva en av de starkaste texter jag läst på länge. Om sin pappa. Som aldrig var den pappa hon ville. Sätt er ner och läs. Sakta. Det är väldigt, väldigt bra.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: