Hoppa till innehåll

Mats Weman

img_1597Jag heter Mats Weman, är född 1958 och bor i Malmö. Jag har tre barn, lever idag som ensamstående med min snart 15-årige son på halvtid.

Jag är journalist sedan drygt 30 år tillbaka och efter ett halvt liv som frilans är jag idag anställd som projektledare på Sveriges Television i Malmö.

Min resa i korthet: Gick journalistlinjen på Skurups Folkhögskola 1981-82. Arbetade som reporter på tidningen Arbetet 1982-84. Började därefter på tidningen Nöjesguiden, och var förste chefredaktör (1985-89) när tidningen drog igång sin verksamhet i Stockholm.

Har arbetat med produktioner i radio och TV, producerat dokumentär- och beställningsfilm och även regisserat dokumentärfilmen Jag har gråtit mycket i Limhamn (visad i SVT 14 oktober 2004 och därefter i SVT/Kunskapskanalen vid ett flertal tillfällen, senast i augusti 2007).

Har också gett ut tre böcker, varav två om fotboll: 1979 – När Malmö FF var näst bäst i Europa (2004, Offside Press) och Blått ett lag (2005, Sportförlaget).

13 kommentarer leave one →
 1. carl-christian ljunggren permalink
  december 17, 2007 3:18 f m

  hej.

  jag tyckte det var jätteroligt att du skrev om min farsa, kal p dal. kan du inte höra av dig och berätta om de gångerna du träffade honom? jag var för liten för att minna någonting av honom och det enda jag har här i livet efter honom är han skivor och minnena hos alla andra som träffat honom.

  mvh,
  carl-christian

 2. januari 26, 2008 3:47 e m

  Letar efter en mailadress men hittar ingen. Har en sak jag skulle vilja säga lte mer privat än här.
  Om du har lust kan du maila mig, mymlan72 snabela gmail dot com

 3. Mikael Wiehe permalink
  oktober 27, 2008 4:56 e m

  Hej Mats!

  Roligt att se dig på Jacques och min föreställning häromdagen! Förlåt min tillfälliga minnesförlust. (Du är inte första som drabbas!) Och: GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN!

  Mikael

 4. Ajje permalink
  oktober 31, 2008 11:14 f m

  Grattis på födelsedagen!

 5. Gudrun Sandell permalink
  november 4, 2008 12:24 e m

  Såg i SDS att du har blivit gammal. Grattis, det känns för det mesta bra att bli äldre.

  Idag tänkte jag på dig när jag fick ett brev från Johanna Axelsson – dotter till Bo Axelsson – angående Tidningen Bokens nedläggning. Kan man rädda Tidningen Boken? Jag skickar ut förfrågningar till journalister som jag ”känner” och andra som kan tänkas vara intresserade av böcker. Jag menar intresserad av böcker – och inte av litteratur – det är vad jag tror Axelsson ville med sin tidskrift. Jag vill verkligen att Tidningen Boken fortsätter leva även om Axelsson inte gör det!

  Hälsningar

  Gudrun Sandell f Nilsson

 6. februari 27, 2009 8:23 f m

  Mats,

  Man rodnar, samtidigt som ryggen blir lite rakare.
  Min farsa Bertil var väldigt lik Bogart, med ett undantag.
  Han var lång. Så du får bli Louis.

 7. Anette Persson permalink
  maj 19, 2009 3:28 e m

  Hej!
  Jag undrar ifall det går bra ifall jag lånar en bild på kajsa Berqvist som du har tagit, till ett arbete som vi har på skolan? jag jobbar som
  fritidspedagog och vi håller på med en utbildning som staten har bestämt att alla pedagoger ska göra. Utbildningen heter pim och där ingår det att göra ett bildspel. Det är för att lära barnen om hur man kan tänka sig att göra. Det bildspelat som jag gör kommer ändast min pimlärare se.
  Mvh Anette Persson

 8. Weman permalink*
  maj 21, 2009 7:49 e m

  Hej Anette.

  Ja, ähum, jag har inte tagit någon bild på Kajsa.
  Jag har väl bara ”lånat” till min blogg.

  Så du får avgöra själv hur du vill göra 🙂

  Lycka till med bildspelet!

  /Mats

 9. juli 27, 2009 4:54 e m

  Hej Mats!
  Skulle väldigt gärna vilja komma i kontakt med dig!
  Det är nämligen såhär att jag praktiserar på Nöjesguiden, eller för tillfället har jag sommarlov, men har praktiserat på Nöjesguiden i Stockholm sedan i maj -09 och har två veckors praktik kvar innan jag sedan ska examineras som mediesäljare från Akademi Båstad i september.
  Under min praktik skriver jag ett specialarbete om just Nöjesguiden och det är min önskan att få komma i kontakt med Ajje Ljungberg för att få ställa några frågor till honom angående idén bakom Nöjesguiden.
  Har du lust så får du väldigt gärna maila mig om du har några kontaktuppgifter till Ajje. Letade på Eniro och fann ett mobilnummer som jag provat att smsa till men som jag ej fått svar från…
  Har även du några ord att säga, fler än de du skrev i ”När vi startade Nöjesguiden i Stockholm”, så är jag mycket tacksam över det också! Om inte, skulle det vara ok att citera dig i den texten?
  Du når mig bäst på min mail; linnea.p.berglund@hotmail.com

  TACK på förhand!
  Vänlig hälsning
  Linnéa

 10. Weman permalink*
  juli 30, 2009 7:55 f m

  @Linnéa: Jag har mailat dig!

 11. Magnus permalink
  februari 11, 2010 3:25 e m

  Hej!

  Gillar din artikel i SDS-bilagan om MFF men tycker du glömmde påpeka betydelsen av försäljningen av Zlatan, Rosenberg, Alfonso och Toivonen vilket har inneburit att MFF är Sveriges rikaste klubb. Före Zlatan var man faktiskt på minus. Inget obetydnde faktum i sammanhanget. Tycker också att det faktum att MFF lade ner damavdelningen pekar på att allt inte gåt framåt utan sanarare bakåt inom klubben. Hoppas årsmötet innebär än modernare syn på kvinnlig idrott.

  MVH

  Magnus

 12. Weman permalink*
  februari 11, 2010 5:55 e m

  @Magnus: Tack! Och intressant med ännu en kommentar där det sägs att jag glömt något. Jag tar det som en komplimang. Att den här artikeln tar ett så stort grepp att den förväntas ha med mer än där är.
  Jag tycker alltså inte att det nu nämner är helt givet i min röda tråd. Beställningen löd: ”Malmö FF:s förhållande till staden Malmö”.
  Kunde alltså nämnts, men saknas inte.
  Vad gäller damfotbollen är vi helt överens, vilket jag hoppas du ser i texten. Hela min slutkläm handlar ju om detta.
  Tack igen!

 13. juni 28, 2010 3:49 e m

  @Magnus: Tack! Och intressant med ännu en kommentar där det sägs att jag glömt något. Jag tar det som en komplimang. Att den här artikeln tar ett så stort grepp att den förväntas ha med mer än där är.Jag tycker alltså inte att det nu nämner är helt givet i min röda tråd. Beställningen löd: ”Malmö FF:s förhållande till staden Malmö”.Kunde alltså nämnts, men saknas inte.Vad gäller damfotbollen är vi helt överens, vilket jag hoppas du ser i texten. Hela min slutkläm handlar ju om detta.Tack igen!
  +1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: